Mètodes de pesca

INTRODUCCIÓ


Espinaler sempre treballarà dur per a garantitzar el nostre suport continu a la pesca artesanal, que és l'única manera de preservar els ecosistemes marins de la costa gallega.

Treballem directament amb pescadors gallecs que treballen a petita-escala, pesca artesanal:"arts de pesca passiva utilitzades per evitar males arts industrials que destrueixen els fons marins, desaprofiten les captures i no respecten les espècies protegides i les temporades de veda."

A Espinaler només treballem amb aquells que estan oberts a admirar el mar per la seva generositat, però que són conscients de les seves limitacions. Només participem en pràctiques sostenibles.

IMPORTÀNCIA DE LA PESCA ARTESANAL



1. Proporcionar peix i marisc i frescos d'alta qualitat.

2. Ajudar a establir la població a les comunitats pesqueres rurals.

3. Revitalitzar les zones costaneres, afavorint les activitats econòmiques.

4. Una activitat respectuosa amb el medi ambient, que té un impacte menor en relació amb les altres activitats pesqueres.

5. Contribueix a la preservació i creació
de la cultura.

LA NOSTRA PESCA


En termes de sostenibilitat, no només són importants els mètodes de pesca, sinó també les pesqueries.

Les nostres pesqueries són de baixa tecnologia, utilitzen nivells relativament baixos d'energía, a petita escala i requereixen més mà dobra.


Com a resultat, a diferència de la pesca industrial moderna, es produeixen menys residus i s'exerceix menys estrès sobre les poblacions de peixos.

Creiem a contribuir a la importància i el manteniment dels mitjans de subsistència a nivell local, així com a la sostenibilitat del medi ambient.

PESCA XEITO



Els nostres recol·lectors de sardina utilitzen un mètode de pesca tradicional a petita escala anomenat 'Xeito' en gallec, també conegut com 'Gill Netting'.

Es tracta de cortines de xarxa suspeses per un sistema de flotadors i pesos per capturar sardines. Les xarxes fines són gairebé invisibles, així que les sardines neden involuntàriament a la malla.

Quan intenten sortir, les seves cobertes d'enmall es capturen i els peixos s'enreden a la xarxa i després es transporten a bord.

Té un sota impacte en la vida marina; una sèrie de controls que aborden la conservació en la pesca de sardina a Galícia.

Aquests inclouen:

- límits de captura mensuals i anuals

- restriccions al desembarcament de peixos petits<

- tancaments estacionals per a fins de conservació

- mides mínims de malla a les xarxes

- vigilància concisa i registre de la captura en subhastes del govern local anomenades 'Lonxa'

Conservem

EL QUE MÉS ESTIMEM